Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maku

A kb. 40 000 lakosú Maku nyugat felől érkezve az első városka Iránban, érdemes megállni itt, ha épp Törökországon átjutottunk. A városka elképesztő sziklafalak közt húzódik meg, a város fölé tornyosuló hegyoldalakba épített régi romokhoz még nem sikerült feljutnom, sajnos.

Étkezés: vannak kisebb kebabsütők és egy "proccosabb" étterem is, de ott egy alkalommal elég drágán ebédeltünk (60e R),  úgyhogy nem javaslom....

A városkában van "szálloda" (hotel Laleh), valamint teázó, buszpályaudvar, ahonnan rendszeresen mennek buszok Tabrizba.

Fotó

 

Kareh Kalisha

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

2006-ban látogattuk meg az örmény kolostort, Makuban hosszas utcai alkudozás után egy fickóval sikerült megegyezni, hogy elvisz minket, ami helyi viszonyokhoz képest nem jött ki olcsón, minthogy kettőnknek 90 e rialt kellett fizetni. Elvileg 20 Km-re van a kolostor Makutól, de az út nem légvonalban húzódik. Bő félórás út volt, pedig a sofőr a hegyi utakon sem igen lassított 90 km/h alá...

Mentségére legyen szólva, Iránban teljesen ismeretlen módon megkért, hogy csatoljam be a biztonsági övet....mindenesetre, ez a kis kirándulás egyike volt azoknak, amikor egy kicsit úgy éreztem, mégis inkább jobb lett volna a Balatonra menni vonattal... 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Szt. Tádeusz temploma, ismertebb nevén Kareh Kalisha, a "Fekete Templom". Az első temlomot földrengés döntötte össze, 1319-29 között építették újjá. Június 19.-én van Szt Tádeusz napja, ekkor Irán minden részéből érkeznek zarándokok a kolostorhoz.

Megközelíthető autóval, Makuból.

 Fotó

 

 

Kalisi Szt. Sztefani

Szent István kolostor

Kb. 90 km Makutól, közvetlenül a Nachicevani határ mellett. érdemesebb autó helyett busszal menni Marandig, onnan fogni egy autót.

 

............................................................

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.